torstai 25. helmikuuta 2010

Kreikkalainen pannukakku


Lisää ohjeita Anna-Leena Härköseltä! Ja lisää pinaattia olen luvannut myös!

Minulla ja opiskeluystävilläni on eräs suosikki-iltapala, jota teemme melkein aina, kun istumme iltaa yhdessä. Heitämme uuniin pellillisen pinaattipannaria ja teemme sen seuraksi munavoita. Jostakin kumman syystä nimesimme pannariherkun erään P-kirjaimella alkavan proffamme mukaan. Pinaattipannari onkin meille nykyään tuttavallisesti vain PPP eli Pumpasen* PinaattiPannari. (*Nimi muutettu!)

Taikinaterapiaa-lehdestä löysin viritetyn version perinteisestä pinaattipannaristamme: kreikkalaisen pannukakun. Härkösen ohjeeseen tuli pinaatin lisäksi fetajuustoa, oliiveja ja hieman mausteita. Perinteisessä pannarissamme sulatettu ja valutettu pakastepinaatti sekoitetaan pannukakkutaikinaan. Tässä uudessa ohjeessa pinaatti ripoteltiin sinne tänne pellille kaadetun pannukakkutaikinan päälle. Ripottelun tuloksena oli mielestäni sekä parempi ulkonäkö että maku. Eroa perinteiseen pinaattipannariin on myös se, että fetalla ja oliiveilla höystetty pannari ei tietenkään kaipaa enää munavoita päälleen.

Kreikkalainen pannari muistuttaa oikeastaan aika paljon jo suolaista piirakkaa. Kreikkalainen pannari sopii edelleen iltapalaherkuksi, mutta se on myös loistavaa bileruokaa: nopeaa tehdä isolle joukolle ja pannaria voi syödä haukatenkin ilman lautasia ja aterimia. Ja tämä on tietysti superhyvää!

Perinteinen PPP on edelleen yksi suosikeistani, mutta tulevaisuudessa taidan suosia tätä kreikkalaista versiota. Saa nähdä, uskaltaako kukaan lääkisystävistäni kokeilla kreikkalaista pannaria rakkaan PPP:n sijaan… ;)

Kreikkalainen pannukakku

2 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja (osan voi vaihtaa hiivaleipäjauhoihin, jos haluat enemmän kuituja)
30 g sulatettua rasvaa
1 pss eli 150 g pakastepinaattia
200 g fetajuustoa
pieni tölkki oliiveja
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua basilikaa

Paistaminen 225 C°, noin 30 minuuttia

Sulata ja valuta pakastepinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munien joukkoon maito, jauhot ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Anna turvota hetki. Lisää sulatettu rasva. Kaada taikina voidellun tai leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Ripottele pinnalle pinaatti, kuutioitu feta, halkaistut oliivit ja basilika. Paista 225 C°:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä. Voit koristella valmiin pannarin tuoreella basilikalla ja parmesaanilastuilla.

Ei kommentteja: