tiistai 11. toukokuuta 2010

Vuohenjuustopannukakut


Blogini on ollut hieman hiljainen viime aikoina, sillä olen keskittynyt ahkerasti opiskelijaelämään. Opiskelijavapun juhlinnan jälkeen olen oikeasti myös opiskellut ja tenttinyt. :) Mutta enää reilu viikko pitäisi jaksaa ja sitten onkin lukuvuosi paketissa. Kesäloman koittaessa pääsenkin viettämään paljon enemmän aikaa lempiharrastusteni eli kokkailun ja leipomisen parissa!

Äitienpäiväviikonloppuna ehdin kuitenkin tehdä monenlaisia blogiinkin kelpaavia herkkuja. Ensimmäisenä niistä jaan teille vuohenjuustopannukakkujen ohjeen, joka on peräisin uusimmasta Anna-lehdestä, Teresa Välimäeltä. Tein tätä yleisön pyynnöstä jopa kahdesti viime viikonloppuna. Ensimmäisen pannarin tein uunivuokaan ja toisella kerralla paistoin pikkupannareita muffinssivuoissa. Pikkupannareita tehtiin alkuperäisessäkin ohjeessa ja ne taisivat olla se mehevämpi ratkaisu. Joka tapauksessa vuohenjuustopannukakku oli aivan ihanaa! Pannaritaikinan koostumus oli myös varmasti paras, mitä olen koskaan kokeillut. Taikinan raaka-aineiden suhteita voisin soveltaa jatkossa muihinkin pannareihin.

Vuohenjuustopannari syntyy tosi nopeasti ja helposti. Vuohenjuusto ripotellaan murusina yrteillä maustetun pannukakkutaikinan päälle ja pinnalle lisätään vielä hiukan hunajaa. Lopputuloksena on kutkuttavan herkullinen pienen makeuden taittama suolapala. Loistavaa tarjottavaa vaikka brunssille, piknikille tai iltapalaksi.

Vuohenjuustopannukakut

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus mustapippuria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl leseitä
100-200 g vuohenjuustoa
1/2 dl hunajaa

pinnalle:
tuoretta basilikaa

Paistaminen: 200 °C, noin 30 minuuttia

Sekoita keskenään kaikki muut aineet paitsi vuohenjuusto ja hunaja. Anna taikinan turvota hetki. Kaada taikina voidellun muffinipellin kuoppiin, voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uuninpellille. Murusta vuohenjuustoa taikinan pinnalle ja valuta hieman hunajaa päälle. Paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia. Anna pannarin jäähtyä hieman ja irrota pikkupannarit muffinssivuoista. Ripottele pinnalle silputtua tuoretta basilikaa.

Zoom!

Lähikuvia herkuista on luvassa jatkossakin, sillä ruokakuvauksesta innostunut isäni ilmoitti hankkivansa uuden megazoomin! No, mitäpä isäparka ei tyttärensä ruokablogin eteen tekisi... ;)

Ei kommentteja: