keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Helpoin ja herkuin omenapiirakka


Tämä omenapiirakka on todella nopea ja vaivaton tehdä, mutta se on yksi parhaista, joita tiedän. Pehmeä pohja ja päälle tuleva kermaseos tekevät piirakasta ihanan mehevän. Alkuperäinen ohje on Ruokamaailmasta, mutta olen viilannut sitä vähän. Omenapiirakka on mielestäni täydellinen arkiherkku ja ilahdutin tällä töistä kotiin palaavat vanhempani. Minullahan on joululomailevana aikaa leipoa!

Omenapiirakka:

Pohja:
75 g voisulaa
1 dl sokeria
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

2-3 omenaa lohkoina (esim. kirpeä Granny Smith)
ripaus mantelirouhetta

Päällys:
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun: Vaniljakastiketta

Paistaminen: 200 °C, 15+15 min
Sekoita voisula, sokeri, ruokakerma ja kananmuna keskenään. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää nämä taikinaan. Kaada pohjataikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan. Asettele omenalohkot pohjataikinan päälle ja ripottele omenalohkoille halutessasi hieman mantelirouhetta. Paista 200 °C:ssa 15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa päällyksen aineet yhteen. Kaada kermapäällys tasaisesti esipaistetun piiraan päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: