sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Pallosalaatti


Edellinen postaukseni pituus oli varmasti sen verran hengästyttävä, että nyt vuorossa on jotakin lyhyttä ja nopeaa. Ainakin tämän ruokalajin valmistus sujuu pikaisesti. Omaa kirjoitusvimmaani taas on joskus vaikea mennä hillitsemään…

Tämän ohjeen tai idean löysin viimeisimmästä Maku-lehdestä, mutta muistan nähneeni vastaavanlaisen ohjeen jo muinaisina aikoina Demi-lehdessä. Demissä pallosalaatti oli tietysti kotibileiden tarjottavaa ja Maku-lehdessä aiheena taisi olla vapun ruuat. Tein itse pallosalaattia pääsiäisenä. Pallot muistuttivat pääsiäisenä ehkä pääsiäismunista ja vappuna taas salaatti sopisi vappupalloteemaan. ;) Joka tapauksessa tämä on varmasti hauskin versio, jonka salaatista voi saada! Muista vain etsiä kaupasta mahdollisimman pyöreät kirsikkatomaatit ja viinirypäleet, niin et voi muuta kuin onnistua.

Mitään pilkkomisia ei tarvita, ainekset vain heitetään sekaisin. Valmiin salaattisekoituksen käyttö ei tietenkään ole välttämätöntä, mutta suosittelen kokeilemaan niitäkin joskus. Nopeudessaan ja yksinkertaisuudessaan tämä on loistava salaatti juhliin. Koska kaikki ainekset ovat salaatissa kokonaisina, salaatin voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen nahistumista pelkäämättä. Mozzarellapallot kannattaa lisätä vasta lähempänä syömisajankohtaa.

Pallosalaatti

1 pussi Pirkka Provencen salaattisekoitusta

Kastike:
tilkka oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa
kuivattuja tai tuoreita yrttejä

1 rasia punaisia kirsikkatomaatteja
1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja
pieni terttu kivettömiä pyöreitä vihreitä viinirypäleitä
pieni terttu kivettömiä pyöreitä punaisia viinirypäleitä
1-2 pakettia pieniä mozzarellajuustopalloja

Lisää salaatinlehdille ripaus oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa sekä yrttejä mausteeksi. Nostele salaattiottimilla sekaisin. Pese tomaatit ja viinirypäleet ja yhdistä joukkoon. Valuta mozzarellapallot ja lisää salaattiin. Valmis!

3 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Mä olen alkanut miettiä, ettei noi valmiit salaattisekoitukset ehkä olekaan niin pölöjä. Ei Suomesta taida oikein muulla tavalla saada vaikka vuonankaalia ja punasikuria, ja ne kun näyttää ja maistuu tosi kivoilta.

Mä muuten tein viikonloppuna sitä Sostegnon pinaatti-omena-saksanpähkinäsalaattia, tuli hyvää. Wiklundilta sai tuoretta pinaattia, täytyis käyttää sitä muutenkin!

Noora kirjoitti...

Valmiit salaattisekoitukset eivät todellakaan ole hullumpia. Salaatti on aina ollut ihan freessiä vaikka voisi kuvitella toisin. Välttyy ostamasta miljoonaa eri salaattiruukkua.

Ai teit sitä Sostegnon salaattia! Oliko siinä joku kastike? Oliko siinä myös parmesaania päällä?

Maria kirjoitti...

Mä ostin sellaisen baby-pinaattipaketin (n. 100 g, isompaa pinaattia olisi ollut isompi paketti). Sitten pilkoin sinne yhden pink lady -ompun ja heitin saksanpähkinöitä joukkoon. Kastikkeeksi miksasin aika paljon oliiviöljyä, vielä enemmän valkoista balsamicoa ja myllysuolaa niin, että maistuu. Tais olla mustapippuriakin. Kastike sitten salaatin päälle. Tosta riitti reilusti yli kahden hengen tarpeen.

Oliko siinä parmesaaniakin? Sen unohdin. Ei vaatine paljoa efforttia laittaa sitäkin :D