lauantai 19. joulukuuta 2009

Ravintolakokemus: Smör Turussa


Ravintola Smör Turussa, Läntisellä Rantakadulla, on melko uusi paikka ja itse kävin siellä ensimmäisen kerran 12.12.2009. Smör löytyy läheltä pääkirjastoa, erään vanhan rakennuksen kellaritasosta, pienet ikkunat kohti tunnelmallista jokirantaa. Smöristä itselleni tuli mieleeni heti lähistöllä sijaitsevat Ravintolat Mami ja Linnankatu 3, niin ruokalistansa kuin tyylikkään ja harkitun sisustuksensa ansiosta.

Tähän ravintolaan mennessään kannattaa ehdottomasti tehdä ensin pöytävaraus, sillä vaikka pöytiä on yllättävänkin paljon, on ravintola myös kovin suosittu. Pöytävarauksen tein itse näppärästi netissä pari viikkoa aikaisemmin. Vahvistus varauksesta tuli seuraavana päivänä sähköpostiini.

Smörin ruokalista on lyhyt sisältäen neljä alkupala-, neljä pääruoka- ja neljä jälkiruokavaihtoehtoa. Mahdollista on tilata myös yllätysmenu koko pöytäseurueelle. Lyhyt ruokalista on mielestäni turvallinen, sillä tiedän sitä lukiessani, että jokainen ravintolan annos on tarkkaan harkittu ja suunniteltu sopimaan tarjolla oleviin muihin ruokalajeihin. Mikään annos ei ole vain ajautunut tai unohtunut listalle. Itselläni on ravintoloissa yleensä suuri valinnan vaikeus ja lyhyt ruokalista helpottaa kummasti. Menun voi lukea etukäteen ravintolan sivuiltakin. Olen silloin tällöin Smörin sivuilla käydessäni huomannut, että ruokalista vaihtuu mukavan usein. Todennäköisesti seuraavan kerran Smörissä käydessäni listalla olisi taas uudet mielenkiintoiset ja ajankohtaiset vaihtoehdot. Tämän hetken tarjonnasta oli helppo bongata ihanan jouluisia makuja.

Aikataulumme Smörissä oli vähän rajallinen, joten aloitimme suoraan pääruuista. Saimme kuitenkin ennen niitä terveiset keittiöstä: pieni shottilasin kokoinen annos herkullista valkosipuli-tryffelikeittoa. Lisäksi leipäkorista tarjoiltiin maalaispatonkia ja saaristolaisleipää. Pääruuaksi kolmen hengen pöytäseurueemme valitsi jokainen eri annoksen. Itse otin paahdettua turskaa ja rapurisottoa kuohuviinikastikkeella. En muista syöneeni turskaa oikeastaan aikaisemmin missään. Maku oli mieto, mutta mieluinen ja kala oli valmistettu onnistuneesti. Risotto ja kastike oli erinomaista.

Meillä on kuitenkin sallittua käydä naapurinkin lautasella maistelemassa. Vierestäni löytyi friteerattua vuohenjuustoa, ohraa ja punajuurikastiketta ja vastapäätä ylikypsää possua, lanttupyrettä ja korinttikastiketta. Täytyy kyllä todeta, että possu ja lanttupyre oli pääruuistamme herkullisinta! Pieni annoskateus iski. Mutta vain pieni, sillä kaikki ruoka oli hyvää.

Jälkiruuaksi otimme kaikki samaa: piparin makuista crème brûléeta ja glögisorbettia, jonka kuva löytyy ylhäältä. Annoksen päällä oli myös ohuita rapeita ”keksejä” ja söpö macaron-leivos, joten jälkiruuassa riitti herkuttelemista. Piparin makuinen crème brûlée oli uskomattoman ihanaa.

Ravintolan tunnelmaan olisin kaivannut vähän lisää ”sitä jotakin”, mutta yleisesti ottaen ravintolakokemus Smörissä oli oikein positiivinen. Kannattaa mennä käymään!

5 kommenttia:

Elisabet kirjoitti...

Vilken fin blogg du har och vad roligt att du också har börjat blogga! Den här ska jag börja läsa regelbundet :) Till min stora skam har jag inte ännu heller varit och äta till Smör, före jag åker till Italien så måste jag nog åtgärda saken! Ha det bra!

Noora kirjoitti...

Vad roligt att du gillar min blog! :) Jag försoker att uppdatera den så ofta som möjligt. Och din fina blogg finns absolut på min favoritlistan!

Marianne kirjoitti...

Skojigt att du också har börjat med en blogg, vet att du har många fina recept att bjuda oss amatörer på! Skall nog läsa bloggen i fotsättningen också, med hopp om att hitta riktiga go'bitar att pröva på i mitt eget kök..

Noora kirjoitti...

Tack för din komment Marianne! Hoppas att jag kan bjuda på sådana resept som ni också vill använda. :)

Anonyymi kirjoitti...

Miellyttävää tekstiä! Kiitos lukemisesta, Noora. Parasta ovat mielestäni kirjoitukseen sisään rakennetut tarinat. Kysyntää voisi olla Turun ja Rauman gourmetskeneseikkailuille à la Anthony Bourdain... ;)

Sakke