tiistai 2. marraskuuta 2010

Marraskuun 2010 ruokahaaste: Suolaista ja makeaa

Lokakuun ruokahaasteen äänestys ratkesi sunnuntaina ja yllätys ja ilo oli suuri, kun synttärilahjaherkuksi leipomani porkkanakakku Jamie Oliverin tyyliin vei voiton! Upea juttu, lämmin kiitos kaikille äänestäjille, kanssakilpailijoille sekä tietenkin hyvän haasteen järjestäjälle! Villa Ainala Cuisinen ruokahaaste oli ainakin omasta mielestäni jännittävä, sillä kaikki viisi kilpailuherkkua olivat täysin erilaisia, mutta kaikki todella houkuttelevia. Kisaan osallistuneet blogit olivat minulle myös uusia kiinnostavia tuttavuuksia, joiden sivuilla vierailen jatkossakin. Huomasin myös itse saaneeni kommentteja täysin uusilta lukijoilta. :) Ruokahaasteeseen osallistuminen on siis mukava tapa tehdä blogiaan tutuksi uusille lukijoille. Siispä nyt kaikki innokkaat bloggailijat osallistumaan marraskuun ruokahaasteeseen!

Marraskuun ruokahaasteen aiheena on ”Suolaista ja makeaa”. Tai makeaa ja suolaista, sött o saltigt. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan valmistaa nyt sekä suolaista että makeaa syötävää vaan nimenomaan yhdistää nämä maut yhteen ja samaan ruokaan/leivonnaiseen/muuhun syötävään. Makean ja suolaisen yhdistäminen saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta onkin ehkä yllättävän tuttua: Lisäätkö sinä ripauksen sokeria tomaattikastikkeeseen, kuten italialaiset tekevät? Käytätkö hedelmiä ruuanlaitossa? Syötkö paahtoleivän joskus hillolla päällystettynä? Entä miten syöt croissantisi, ja onko croissant itse asiassa makea vai suolainen laivonnainen? Maistuisivatko sinulle juustot yhdessä vaikkapa viinirypäleiden kanssa? Kuulostaako suolapähkinöitä sisältävä uutuussuklaa sinustakin houkuttelevalta?

Kyllä ne italialaiset ainakin tomaattikastikkeen osaavat!

Hedelmien makeus sopii lihan kanssa, mutta lihan rinnalla on nähty myös suklaakastiketta...

Banaanileipä maistuu sekä suolaisen- että makeannälkään

Joku viisas kertoi kerran, että makuelämykset syntyvät, kun ihminen syödessään aistii mahdollisimman montaa eri perusmakua. Ei siis ihme, että vaikkapa täydellisen italialaisen tomaattikastikkeen salaisuus on ripaus sokeria. Makeaa ja suolaista voi yhdistellä monin eri tavoin ilman, että lopputulos on sekamelska. Tässä haasteessa ei siis tarvitse tehdä nakkisämpylää sokerimunkin sisään (mikä kyllä ainakin joskus oli hitti eräällä nokialaisella grillillä…), vaan yhdistää makeus ja suolaisuus omalla taitavalla tavallasi. Vain mielikuvitus on rajana!

Marraskuun 2010 ruokahaasteen säännöt:

Osallistuminen:

Marraskuun 2010 ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.

Haasteruoka tulee kokata ja blogata 2.-20.11.2010 välisenä aikana. Haasteen aiheena on yhdistää samaan ruokaan/leivonnaiseen/muuhun syötävään suolaista ja makeaa. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen osoite tai tekemällä postauksesta linkki (ohje) tämän tekstin kommenttiosioon.

Haasteeseen ilmoittautuminen päättyy lauantaina 20.11.2010 klo 23:59, jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani. Osallistuessasi annat luvan myös kyseisen linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön haasteruokien yhteenvetopostauksessa ja siihen, että kuvien kokoa saa muuttaa äänestysbloggauksessa. Luonnollisesti suostut myös keksimään ja järjestämään seuraavan ruokahaasteen, mikäli voitat haasteen!

Marraskuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta että varsinaisesta äänestyksestä.

Äänestäminen:

Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan sunnuntaina 21.11.2010, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä. Kuka tahansa (paitsi minä) saa äänestää.

Äänestysaika päättyy lauantaina 27.11.2010 klo 23:59. Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä paljon ääniä, arvotaan voittaja näiden postausten joukosta. Marraskuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan sunnuntaina 28.11.2010.

Joulukuun 2010 ruokahaaste:

Marraskuun 2010 ruokahaasteen voittaja järjestää joulukuun 2010 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään. Jos voittaja ei tee uutta haastetta 5.12.2010 klo 23:59 mennessä, haastevastaus siirtyy toiseksi tulleelle ja niin edelleen, mutta tästä tiedotan sitten uudelle järjestäjälle henkilökohtaisesti.

Hittireseptejä odotellessa, onnea ruokahaasteeseen!

20 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Onnea ansaitusta voitosta! Ja hauska aihe, aloin heti miettiä mitä itse tekisin.

iina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
iina kirjoitti...

FoodDiary osallistuu Härän entrecotella ja suklaisella Merlot -kastikkeella.
http://ruokis.blogspot.com/2010/11/marraskuun-ruokahaaste.html

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kovasti minultakin. Sinun porkkanakakkusi on ihanan näköinen. Todella ansaittu voitto!! Olenpa tässä itsekin vähän taas viritellyt resepti-intoa. Uusin aluevaltaukseni on munkit ja pienillä parannuksilla kehittelin eräästä munkkireseptistä itseäni miellyttävän. Se on siitä helppo, että taikina puristetaan suoraan pussista kuumaan öljyyn eli ei ole mitään varsinaista leipomisvaihetta.

Terv Ava

Italiansalaatti kirjoitti...

Heissan ja onnea voiton johdosta!! Kakku näytti todella herkulliselta! :D
Onpas kiva aihe tämäkin, jonka olet osuvasti keksinyt! Tässä kuussa en ehdi tehdä juuri mitään, joten marraskuun haaste jää väliin. Harmi, koska minulla on itse asiassa aika monta suolaista/makeaa ruokareseptiä (myös niiden italialaisten tomaattikastikkeiden lisäksi - vaikka kun kastike on kotonatehdystä luomutomaattisoseesta valmistettu ja pitkään keitetty, ei sokeria välttämättä tarvitse lisätä, tomaatti on silloin jo itsessään tarpeeksi makeaa).
Joo nyt menee höpöttelyksi - hyvää kisaa kaikille! :)

Noora kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Avan esittelemä resepti kuulostaa mielenkiintoiselta!

Hienoa, ensimmäinen osallistuja on ilmoittautunut kisaan! Muita osallistujia sitten vaan odottelemaan. Mukavaa, että aihe on sytyttänyt. :)

ahmija kirjoitti...

Aivan ihana aihe! Uusi ruokabloggaaja osallistuisi kisailuun
paholaismaisella vuohenjuustohampurilaisaterialla.

Noora kirjoitti...

Voi, mitkä hampurilaiset! Taatusti herkullista. :)

Elina kirjoitti...

Chocochili osallistuu kilpaan granaattiomenacouscousilla.

Hayley kirjoitti...

Täällä on puuhailtu makeaan pohjaan suolaista vivahdetta. Eli leivontalistalta toteutettiin chili brownies. :)

Noora kirjoitti...

Jes, kaksi loistavaa haastepostausta lisää!

Kaisa kirjoitti...

Heippa! Kulinaristi Karjalasta tekee väliaikaisen comebackin suomenkielisen blogin puolelle ja osallistuu haasteeseen näillä suolapähkinä-suklaaruuduilla: http://kulinaristikarjalastamaailmalla.blogspot.com/2010/11/suolapahkinoita-ja-suklaata.html

Ketturouva kirjoitti...

Plantaasin ilot osallistuu fasaanilla madeirakastikkeessa.

Vendaval kirjoitti...

Heippa ja terveisiä Barcelonasta! Myötätuulta Kataloniassa osallistuu täytetyillä endiiveillä

http://vientoafavoor.blogspot.com/2010/11/taytetyt-endiivit-endivias-rellenas.html

Yaelian kirjoitti...

Terveisiä Israelista. Ajattelin ensin,etten ehtisi osallistua,mutta tein eilen jotain sellaista,missä yhdistyi myös suola ja makea.Så att det får passa hit...

http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2010/11/ruokalahjat-osa-1-maustetut-vinaigretit.html

Merituuli kirjoitti...

Terveisiä ihan Nummelasta vaan :).

Täällä meidän aika yllätyksettömät, mutta hurjan hyvät toffee-suklaapalat sormisuolalla. http://sillasipuli.blogspot.com/2010/11/suolaiset-suklaa-toffeepalat.html

Noora kirjoitti...

Taas on tullut liuta ihania reseptejä mukaan kisaan! Vielä toki mahtuu ja ehtii mukaan muitakin... :)

Anonyymi kirjoitti...

Hellu ennakkoilmoittautuu kisaan, blogikirjoitus linkkeineen tulee huomenna! :)

Reija kirjoitti...

Minäkin haluan mukaan hyvään haasteeseen.

Klassikkoyhdistelmän varaan lasken:

Variaatioita sinihomejuusto-pipari -teemasta

Tuulestatemmatusta Reija

Anonyymi kirjoitti...

Noniin, vielä ehtii! :)

Taateli-sinihomejuustosalaatti:
http://hellunhella.wordpress.com/2010/11/20/marraskuun-ruokahaaste/