perjantai 22. heinäkuuta 2011

Mustikkaskonssit

Kun leipuria laiskottaa


Hei taas!

Ette varmaan huomaa, mutta tulin moikkaamaan teitä isän koneelta. Oma tietokoneeni kärsii nykyisin luultavasti lämpöhalvauksesta. Se on alkanut hidastella tässä kesän mittaan, ja eilisestä asti olen vuorotellen vetänyt siitä akkua irti tai hakannut näppäimistöllä ctrl+alt+del. Mutta se vain pörisee ja huohottaa lamaantuneena.

Mikä näihin laitteisiin aina menee? Pari vuotta ne toimivat oikein kivasti, mutta sitten yhtäkkiä iskee totaalinen tautisuus. Joku nörtti varmaan osaisi kertoa minulle, mitä olen taas tehnyt väärin koneeni kanssa, mutta toisaalta haaveissani olisi ihan uudenlainen kone. Mahdollisimman kevyt ja pikkiriikkinen. Olisiko mitään vinkkejä? Kuvittelin jossain vaiheessa, että ostan sellaisen ohuen taulutietokoneen, I-pad vai mikä lienee nimeltään. Mutta muuan viisas onneksi kertoi, että se ei olekaan kone ollenkaan. Pelkkä hökötys vaan. Mitä sellainenkin on sitten tehty, hä???

Siispä jostain kumman syystä blogini on ollut vähän hiljainen viime aikoina. Toisaalta olen itsekin ollut hirmu laiskalla tuulella työpäivien jälkeen… Ihana juhannuksena nähty Barcelonakin on vielä esittelemättä! Mutta eiköhän kaikki aikanaan.

Jaan teille aiheeseen sopivasti nyt reseptin, joka on kuin tehty minunlaisilleni laiskiaisille. Toisaalta se sopii myös varsin hyvin niille reippaille kansalaisille, jotka parhaillaankin keräävät mustikoita pois metsistämme. Tein eilen mustikkaskonsseja kesälomareissultaan palanneille vanhemmilleni. Varsin hyvä idea yhdistää mustikat skonssitaikinaan! Tämä oli juuri mukavaa pientä iltapalaa ja älyttömän helppoa ja nopeaa tehdä. Ohjeen löysin googlettamalla kivasta Lunni leipoo -blogista. Vähän vastaavaa ohjetta olen katsellut pitkään myös amerikkalaisessa Annie’s Eats -blogissa. Tavoitteenani on kääntää ja testata sekin resepti… Kunhan vaan joku päivä jaksan.

Mustikkaskonssit

2 dl mustikoita
4,8 dl + 1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
85 g voita
2,4 dl maitoa tai kermaa

Paistaminen: 220 °C, 15-20 minuuttia

Sekoita tuoreisiin tai jäisiin mustikoihin ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää voi kylmänä ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kylmä maito joukkoon ja sekoita aineet vain nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Lisää mustikat. Taputtele jauhojen avulla leivinpaperille litteähköksi levyksi. Jaa sektoreihin taikinapyörän avulla. Paista 220 °C:ssa 15-20 minuuttia.

1 kommentti:

lintsi kirjoitti...

Oi, täytyy kyllä laittaa testiin! Kaipalen vieläkin huhtikuussa Kaliforniassa syömiäni mustikkaskonsseja. Ehkäpä tästä reseptistä olisi haastajaksi. Odotan myös mielenkiinnolla Barcelona-raporttia!