sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Omena-tiramisu


Olen ehtinyt pääsiäisenä kokkailla ja leipoa niin paljon, että minulla riittäisi blogiin materiaalia koko loppukevääksi. Pian saatte kuitenkin lukea matkajuttuakin, sillä lähden huomenna siskoni kanssa Italiaan! Meillä molemmilla on lomaa kerrankin samaan aikaan ja pääsemme ensimmäistä kertaa matkalle ihan kahdestaan. Matkamme tärkein päämäärä on mennä katsomaan opiskelijavaihdossa olevaa serkkuamme Sienaan. Sienan lisäksi ihmettelemme Firenzen ja Rooman elämää.

Italia taitaa olla suosikkimatkakohteeni lisäksi suosikkiruokamaani. Yksi matkan tavoitteista onkin maistella taas kaikkea ihanaa italialaista ruokaa ja raportoida yksityiskohdat huolellisesti blogiini. Serkkuni Sienassa osaa varmasti antaa meille hyviä herkutteluvinkkejä, sillä ruokakulttuuri kuuluu myös hänen mielenkiintonsa kohteisiin. Serkullani on aivan ihana ruokablogi Piece of Cake, jossa kokkaillaan usein upeita italialaisia ruokia. Ja juuri serkkuni kannustamana perustin itsekin oman ruokablogin!

Italian matkan innoittamana jaan nyt omena-tiramisun reseptin. Tarjosin tätä lauantaina naapurin ystävillemme, jotka olivat meillä juhlimassa synttäreitäni. Tiramisusta olen kirjoittanut blogiini aiemminkin. Tämä omena-tiramisu on kuitenkin enemmän täytekakun sukulainen, johon on otettu tiramisusta vaikutteita. Kostutukseen käytetään kahvia, täytteestä löytyy tuorejuustoa ja kakun pinnalta kaakaojauhetta. Täytteenä on myös omenasosetta, joka tekee tiramisukakusta ihanan raikkaan. Tämä oli todellakin suussa sulavan herkullista ja kehuja tuli myös muilta maistelijoilta: ”Tosi hyvää!” Kiittäkäämme taas Pirkka-lehteä loistoreseptistä, joka on pienin mukailuin tässä:

Omena-tiramisu

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
noin 1 dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeria

Täyte:
300 g omenasosetta
2 dl vispikermaa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
kaakaojauhetta
tummaa suklaata lastuina

Paistaminen: 225 °C, noin 5 minuuttia

Vaahdota huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja paista 225 °C:ssa noin 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen samankokoiseen suorakaiteen muotoiseen osaan.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu vaniljakastikkeen joukkoon. Yhdistä tähän vispikermavaahto. Tarkista maku. Täytteen ei kannata olla kuitenkaan kovin makeaa.


Laita yksi kakkupohjista tarjoilualustalle ja kostuta se kahvilla, johon on lisätty sokeria. Levitä kostutetulle pohjalle ensin kerros omenasosetta ja sitten tuorejuustotäytettä. Nosta toinen kakkupohja päälle ja tee toinen kerros samoin. Kostuta viimeinenkin kakkupohja ja levitä sen päälle tuorejuustoseosta. Anna kakun vetäytyä viileässä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele suklaalastuin.

Pääsiäistunnelmaa Raumalta

1 kommentti:

Marianne kirjoitti...

Ihana ohje ja vielä ihanammat kuvat!!