tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kuvakulmia, kreppejä ja kynsilaukkaa Helsingistä

Landepaukut kaupungissa!


Lähdimme Maria-siskon kanssa viime viikonloppuna pienelle kesäretkelle Helsinkiin. Itselleni Helsinki on oikeastaan aika vieras paikka, edellisen pääkaupunkivierailuni ajankohtaa täytyy oikein miettiä, enkä siltikään muista, koska se olisi ollut. Helsingissä käydessäni on muutenkin tullut nähtyä vain ne tietyt paikat: Eduskuntatalo, Kiasma ja Linnanmäki luokkaretkillä ja ne muutamat isot ostoskeskukset ja tavaratalot shoppailureissuilla. Tämän Helsinki-päivän tavoitteena oli noutaa yhdet tietyt bikinit Stadiumista, kulkea sitten ihan uusilla kaduilla, syödä kreppejä kahvila-autosta ja jotain muuta hyvää kivassa paikallisessa ravintolassa. Siirrytään suoraan kuviin ja tunnelmiin!

Kreppejä myyvästä kahvila-auto Camionettesta sain tietää toukokuun viimeisestä Anna-lehdestä. Suomessa ainutlaatuinen, täytettyjä lättyjä myyvä kahvila-auto, oli koettava! Päiväkahvit eivät onnistuneet täällä, koska lättytaikina oli loppu, mutta palasimme Lasipalatsin ja Forumin väliselle aukiolle myöhemmin illalla.

Kesän ensimmäiset ulkojätskit noudettiin Helsingin Jäätelötehtaan kioskista Kaivopuiston kupeesta.

Minulle manteli-suklaata...

...Marialle kaneli-omenaa. Jännää, erilaista, hyvää!

Helsingissä kannattaa tosiaan lähteä seikkailemaan. Kaupunki palkitsee kauneudellaan!


Fredrikinkatu 22:n kohdalta löysimme ravintolan, josta meillä molemmilla oli ainutlaatuisia muistoja vuosien takaa.

Varhaisteini-ikäiseen Mariaan Kynsilaukka oli tehnyt lähtemättömän vaikutuksen herkullisella ruuallaan.

(Uhmaikäinen?) Noora oli kieltäytynyt syömästä mitään epäilyttävän oloisessa ravintolassa, jossa valkosipulia tungetaan alkunaposteltavista lähtien jopa olueen ja jäätelöön. Tuolloin vuosia sitten matka jatkui Kynsilaukasta Carrolssille...

...mutta nyt valkosipulilla sopivasti höystetty bouillabaisse maistui herkulliselta.

Valkosipulijäätelö skipattiin jälleen, sillä jälkkärilätytyt odottivat Camionettessa. Ja Camionettehan on aina auki!

Mutta isukin autossa kuskina istui sankariautoilija, joka selvisi Helsingin keskustastakin ilman navigaattoria!

2 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Oi, olikin kivan erilainen postaus vaihteeksi! Vaikka kaikki ne ihania on. Kynsilaukka on kyllä kiva paikka, ollaan oltu pari kertaa. Viimeksi Tanelin valmistujaispäivänä istuttiin tuotta teidän takana.

Helsinki on kyllä hieno paikka, vaikka monella on siitä ennakkoluuloja. Mutta kyllä minä silti vielä mielummin Turussa asun.

aleksi kirjoitti...

no aika seikkailu :)