lauantai 18. kesäkuuta 2011

Silakkapihvit halsterissa

Kesä lautasella


Voisiko olla kesäisempää ruokaa: uusia perunoita, silliä ja munavoita sekä halstrattuja silakkapihvejä? Silakkapihvit (ja silakat yleensäkin) ovat suurta herkkuani, mutta en ole koskaan aiemmin valmistanut niitä itse. Uusimman Maku-lehden sivulta bongattu ohje houkutteli heti yrittämään, erityisesti kun saatesanoina oli ”helppoa ja nopeaa mökkiolosuhteissakin valmistettavaa ruokaa”!

Alkuperäinen ohje neuvoi kypsentämään pihvit grillissä, mutta isä tuli elvistelemään keittiöön hienon halsterin kanssa. Nipistimme pihvit siis halsterin väliin ja viritimme halsterin grillitulen päälle. Silakkapihvien nahka rapeutui ihanasti! Pihvit voi paistaa hyvin myös pannulla, jos grillausmahdollisuutta ei ole.


Sanomattakin selvää, että maku oli herkullinen! Silakkafileiden väliin laitettu tuoreilla yrteillä höystetty valkosipulituorejuusto korosti silakan makua erinomaisesti. Tämän kokemuksen perusteella taidan uskaltautua silakoiden valmistukseen toistekin. Yksi suurimmista silakkaherkuistani on kummitätini valmistamat sinappisilakat. Kun pääsemme sen herkun pariin, voisimme isosiskoni kanssa vetää kahdestaan napaamme koko jättimäisen silakkapurkillisen... Ehdotinkin siskolleni, että voisimme kokeilla sinappisilakoiden tekoa joskus itsekin. Katsotaan miten käy...!

Silakkapihvit halsterissa

600 g silakkafileitä
suolaa
200 g valkosipulituorejuustoa
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
tuoretta ruohosipulia
mustapippuria


Levitä silakkafileet työtasolle nahkapuoli alaspäin. Etsi fileille samankokoiset parit. Ripottele fileille suolaa. Sekoita valkosipulituorejuustoon silputut tuoreet yrtit ja mausta mustapippurilla. Levitä tuorejuustotäytettä reiluhko kerros puolelle silakkafileistä ja paina toiset fileet pariensa päälle. Paista fileet grillissä halsterilla tai ilman. Myös paistinpannu käy. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.
Mitenköhän me maltetaan lähteä täältä kotipihalta muutaman päivän päästä Barcelonaan? Koitetaan treffata kuitenkin vielä ennen sitä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips pitkästä aikaa!

En ole mikään erityinen silakkafani, mutta tykkään sinappisilakoista kyllä. Annokset kuvissa olivat silti aivan tosi houkuttelevan näköisiä. Voisin jopa kokeilla tuota reseptiä. Kuvat takapihaltanne olivat myös tosi kauniita. Oma pihani on vielä niin ja näin kun ensin oltiin matkalla ja nyt ollaan oltu Turussa muuttoa ja siihen liittyvää siivoamista tekemässä. Huomennakin lähden sinne taas auttelemaan.

Hyvää Barcelonan matkaa. Siellä on todella paljon omaperäistä nähtävää.

Terv Ava

Noora kirjoitti...

Kiitos, me nautitaan oikein kunnolla Barcelonasta! Teillä oli varmasti upea matka myöskin, sinne kun joskus pääsisi...! Tsemppiä muuttotouhuihin ja hyvää juhannusta!