tiistai 2. maaliskuuta 2010

Punnitse & säästä

Punnitse & säästä

Kotikadulleni Turkuun ilmestyi jokin aika sitten oikea herkuttelijan puoti. Punnitse & säästä on valloittanut minut ja lähipiirini täysin, voisin puhua jopa suoranaisesta villityksestä! Tähän kauppaan meitä houkuttelevat erilaiset pähkinät ja kuivahedelmät, suolaiset ja makeat naposteltavat sekä ihanat myslit. Hyllyiltä löytyy paljon muutakin, mitä en ole vielä ehtinyt kokeilla. Maustettuja riisejä voisin kokeilla seuraavaksi, tee- ja kahvilaatuja ihmetellessä pää menee pyörälle ja mausteita löytyy erikoisempiinkin kokkailuihin. Erikoisruokavaliota noudattaville kauppa on oikea löytö, sillä esimerkiksi gluteenittomia tuotteita saa pastoista leivonnaisiin. Vegaaneille ja luomutuotteita suosiville valikoimat ovat ihanteelliset.

Punnitse & säästä on myymäläketju, jolla on liikkeitä Turun lisäksi pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa sekä Oulussa. Turussa liike on ollut kuulemma joskus ennenkin, mutta nyt uuden tulemisensa jälkeen se ainakin kerää asiakkaita keskeisen sijaintinsa ja pitkien aukioloaikojensa ansiosta. Turun myymälään astelin ensimmäisen kerran vasta pari viikkoa sitten, mutta tähän mennessä olen ehtinyt käydä siellä jo… hmm… ehkä liiankin monta kertaa. Toivottavasti olen punnitsemisen lisäksi onnistunut myös säästämään jonkun sentin ostamalla tuotteet irtomyynnistä. Halvalla kun saa, niin mitä enemmän ostaa, sitä enemmän säästää… Eikö?

Tuotteista osa on valmiissa pakkauksissa hyllyllä, mutta irtomyynti on tosiaan tämän kaupan juttu. Erilaiset pähkinät, kuivatut hedelmät, myslit, riisit, pavut, siemenet ja monet muut herkut ovat omissa laareissaan, joista voi kauhoa itselleen sopivan määrän pussiin. Tuttu juttu siis jokaiselle joskus irtokarkkeja ostaneelle. Yksi asia on kuitenkin toisin. Tuotteiden hinnat ovat osittain erilaisia, joten pitää katsoa kauhovansa vain samanhintaisia tuotteita samaan pussiin. Pusseja syntyy siis väkisinkin muutama. Ja älä kuvittelekaan voivasi poistua kaupasta vain yhden tuotteen kanssa. Valikoima on niin laaja, että on pakko ostaa sitä, tätä ja tuota. Onko tuollaistakin olemassa? Äkkiä pari kauhallista! Kassalla sitten punnitaan parin kilon pusseja ja vingutetaan pankkikorttia… Mutta onneksi myös säästetään!

Kuka voisi vastustaa kiusausta...

Suosittelen aika montaa tuotetta. Toisin sanoen kaikkea, mitä olen tähän mennessä maistanut. Pähkinöistä minut ovat ihastuttaneet erilaiset paahdetut ja maustetut versiot. Nämä ovat siis ”suolaista” naposteltavaa, vaikka eivät suolattuja olekaan. Tuttuja ja vieraampiakin suolapähkinöitä kyllä löytyy. Lisäksi makeat hunajapaahdetut cashewpähkinät ja mantelit ovat vieneet kieleni mennessään. Pähkinöitä saa kyllä sellaisenaankin, mutta kannattaa kokeilla ehdottomasti näitä erikoisempia vaihtoehtoja, joita ei tavallisesta ruokakaupasta saa. Kuivatuista hedelmistä olen eniten herkutellut kuivatuilla omenarenkailla. Viimeisin rakkauteni ovat omenarenkaat uskomattoman ihanalla tummalla suklaalla kuorrutettuina. Suklaa- tai jogurttipäällysteisinä saa tietysti kaikkea mitä Makuunin herkkuhyllyistäkin: rusinoita, banaanilastuja ja pähkinöitä. Punnitse & säästä tarjoaa kuitenkin paljon muitakin yhdistelmiä. Appelsiinin ja suklaan liitto on lyömätön, mutta jogurttipäällystetty appelsiininkuori ehkä vieläkin enemmän… Mysleistä taas olen herkutellut yhdistelmillä vaahterasiirappi-pekaanipähkinä ja omena-kaneli. Mitä luksusta näillä saa aamiaiseen!
                               
                             

Myymälässä iskee aina suuri valinnan vaikeus. Kysyttyäni kohteliaasti myyjältä, sain luvan poimia laarista maistiaisen ennen kuin ostin kutakin houkuttelevaa tuotetta sen pari kiloa. Myyjiltä saa muutenkin erinomaista apua kysyessään. Valikoimaan voi esittää toivomuksiakin, ja tuntuu, että toivomukset saattaisivat jopa toteutua. Ystävällisen palvelun lisäksi kiitosta saa kaupan erinomainen siisteys. Tänne ovat uskaltautuneet Turun fiineimmätkin tädit. Enkä nyt tarkoita siis pelkästään itseäni. ;)

Meidän perheessämme kuluu paljon pähkinöitä sekä kuivahedelmiä ja -marjoja, sillä lisäämme niitä usein salaatin joukkoon. Pähkinät ja kuivatut makeat hedelmänpalat ovat ihania sattumia vihannesten joukossa. Ja pähkinöistähän saa tietysti terveellistä pehmeää rasvaa sekä proteiineja. Yllättävän paljon valikoimaa löytyy tavallisen marketinkin pähkinähyllystä, mutta tietysti vien nyt vähän uusia yllätyksiä kotiin Raumalle täältä Turusta. Suurin yllätys taitaa kuitenkin olla se, onko ostoksistani mitään enää jäljellä, kun viikonloppuna kotiin saavun…

4 kommenttia:

PikkuLeijonanEmäntä kirjoitti...

Heippa!
Samaa mieltä sun kanssa, Punnitse&Säästä on aivan mahtava kauppa! Siellä menee ihan sekaisin, valikoima on valtava ja lemppareita löytyy vähän liiankin paljon :) Moni mainitsemasi herkku löytyy myös mun ostoslistalta kaupassa käydessä ja mm. joulunajan naposteltavat tuli hommattua sieltä. Jäi perinteisten joulukonvehtien syöntikin siten vähemmälle..

Noora kirjoitti...

Kiitos kommentista! Kaupalla taitaa olla aika paljon muitakin faneja kuin vain minä ja ystäväni. Sinulla on söpö blogi Emäntä!

Maria kirjoitti...

Norppis, käythän pliis hakemassa mulle vähän tuliaisia viikonlopuksi?!?!?! :)

Noora kirjoitti...

Kaksi yllätyspussillista on tulossa Raumalle, mutta jos on erityisiä toiveita, niin pistäpä kauppalista... :)