lauantai 5. kesäkuuta 2010

Broileri-kasvisnuudelit


Nuudeliwokki on helppoa ja herkullista kesäruokaa. Tein tätä juuri toisen kesätyöviikkoni päätteeksi. Wokki valmistuu nopeasti, joten se on oikeastaan pikaruokaa, tosin terveellistä sellaista. Tämä wokki ei ole kastikemainen vaan koostuu paistetusta broilerista ja kasviksista sekoitettuna kypsiin nuudeleihin.

Olen valmistanut nuudeleita hyvin harvoin. Voisin laskea nuudelikokkaukseni yhden käden sormilla. Kuulostaa varmasti oudolta, sillä nuudelithan ovat edullisuudessaan opiskelijoiden peruselintarvike! Ongelma on kuitenkin tainnut olla siinä, että olen ollut vähän sekaisin nuudeleiden maailmassa. Joskus luulin, että nuudeleita saa vain kammottavan makuisina pikaversioina. Nyt kun tiedän, että nuudelit ovat varteenotettava lisuke aasialaisiin ruokiin, olen edelleen hieman pihalla nuudeleita valitessani. Muna-, vehnä-, maissi-, riisi- ja ties mitkä nuudelit tuijottavat minua kaupan hyllyltä tuntemattomina ja pelottavina paketteina, ja saavat minut ottamaan pari askelta eteenpäin tuttujen ja turvallisten riisien ja pastojen luokse.


Olen kuitenkin päättänyt avata sydämeni, mieleni ja suuni nuudeleille, sillä olen kyllä saanut syödä todella herkullisia nuudeliruokia, jopa opiskelijaruokaloissa. Lueskelin hieman netin reseptiarkistojen nuudeliohjeita ja päädyin valitsemaan kaupasta munanuudeleita. En edelleenkään tiedä, mitä käytännön eroa eri nuudeleilla on keskenään, mutta munanuudelit eivät ainakaan olleet huono valinta. Jos joku on nuudeliasiantuntija, minua saa mielellään valaista nuudelien ihmeellisestä maailmasta vaikka kommenttiboksiin.

Kaupan nuudelihyllyltä selvittyäni minun oli vielä soitettava isosiskolleni ja kysyttävä nuudeliwokin maustamisesta. Tarjolla on nimittäin todella paljon erilaisia fondeja ja maustekastikkeita, joilla wokkiruokiaan voi maustaa. Muistin siskoni käyttäneen aasialaisiin ruokiin jotakin pahanhajuista, mutta kumma kyllä hyvän maun antavaa litkua. Kyse oli kuulemma osterikastikkeesta! Lisäsin sitten tilkan osterikastiketta omaankin wokkiini. Se antoi ruokaan jännän suolaisenmakean aromin. Kannattaa kokeilla!


Broileri-kasvisnuudelit

300-500 g broilerin fileepihvejä haluamallasi marinadilla
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
½ kesäkurpitsaa
rasiallinen sokeriherneen palkoja
1 valkosipulin kynsi
1-2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl osterikastiketta
currya
cayennepippuria
paprikamaustetta
inkivääriä
öljyä paistamiseen
2-4 hengen annos nuudeleita

Leikkaa kasvikset ja broilerin fileepihvit mukaviksi suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuullota hienonnettua valkosipulia hetki wokkipannussa ja paista broilerinpalat. Siirrä broileri syrjään odottamaan ja wokkaa kasvikset. Lisää broilerit takaisin pannulle ja mausta wokki. Käytä soija- ja osterikastiketta ruokalusikallinen kerrallaan makusi mukaan. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita ne wokin joukkoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tjena! Hyvännäköistä wokkia! Kokeiltiin täällä Seinäjoella tänään tätä Pirkan reseptiä, kuulemma maitti :) Tässä linkki jos kiehtois testata:

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=414&rname=broileri-satay

*Zara

Noora kirjoitti...

Kiitos! Houkutteleva broileriresepti, täytyypä testata täälläkin! Maapähkinäkastikekin kuulostaa mielenkiintoiselta, varmasti kivaa vaihtelua tavallisiin grillauksiin.